ΜΙΑ ΛΑΜΨΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ
ΜΟΤΣΑΡΤ -XAINTN -ΜΠΕΤΟΒΕΝ ΣΤΗΝ ΖΩΣΙΜΑΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ


ΣΥΜΦΩNIKH ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΟΟRΤ
ΑΛΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  - ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ
                           
Alkis Panayotopoulos conducting Mendelssohn's Concert Overture "The Hebrides" op.26
OORT Symphony Orchestra (Extract -Part1)


Δύο σημαντικές συναυλίες που βρήκαν μεγάλη απήχηση υπό τη διεύθυνση διακεκριμένων διευθυντών ορχήστρας  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις της κλασσικής μουσικής στα Γιάννενα.

Το ίδρυμα Κωνσταντίνου Κάτσαρη
και το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2009 παρουσίασαν στις 15  και 16 Μαίου 2009  δύο κονσέρτα με τη συμφωνική ορχήστρα ΟΟRT την οποία συνθέτουν άριστοι μουσικοί απόφοιτοι Κρατικών Ακαδημιών μουσικής της Σόφιας, της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης και του Julliard School της Νέας Υόρκης.


Η Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας γέμισε από ήχους του Μότσαρτ του Χάιντν και Μπετόβεν καθώς παρουσιάστηκαν τα έργα, ο  ιμπρεσάριος, κοντσέρτο Νο1 για τσέλο του Ηaydn με σολίστ τον Κ.Σφέτσα και η 7η Συμφωνία του Μπετόβεν υπό τη γενική διεύθυνση του Θεμιστοκλή Μαγκριώτη.

Themistocles Magriotis conducting Beethoven's 7th Symphony 2nd Movement  OORT Symphony Orchestra
Στο δεύτερο κονσέρτο υπό την γενική διεύθυνση του Άλκη Παναγιωτόπουλου παρουσιάστηκαν οι «Εβρίδες» του Μέντελσον και το «Κονσέρτο για κλαρινέτο» του Βέμπερ με σολίστ τον Δ.Γραμμένο,  η  8η συμφωνία του Μπετόβεν καθώς και το έργο "προς τον  Ήλιο" του  ίδιου του μαέστρου